Acer Aspire One D255 minikannettava pikkurahalla

Acer Aspire one D255

Joulu tuli nopeasti ja meni vielä nopeamin – siinä missä lyhyet joulun pyhät olivat sääli työssäkäyville, oli lyhyt joulu loistava juttu alennusmyyntejä odottavalle.

Ja elektroniikkakauppa on perinteisesti käynyt kiivaana joulun jälkeen – eikä tämä vuosi näytä olevan poikkeus. Tarjousten joukkoon sattuu onneksi hyviäkin tarjouksia.

Toistaiseksi yksi parhaista näkemistäni tarjouksista on Gigantin alennus Acer Aspire One minikannettavasta.

Tämän 10.1 tuumaisen vempeleen voi nimittäin tilata tai käydä hakemassa Gigantista 219 euron hintaan.

Hinta on nähdäkseni erinomainen ottaen huomioon, että minikannettavien keskihinta on jossain 300 euron “huonommalla” puolella.

Myönnetään, että tämä minikannettava ei ole lajinsa tehokkain edustaja, mutta muuten ominaisuudet näyttäisivät olevan ihan kohdallaan. 10.1 tuuman näytön lisäksi pakettiin kuuluu yksi gigatavu muistia ja 160 gigatavun kovalevy. Webkamera on aika tyypillinen 1.3 megapikselin malli.

Käyttöjärjestelmän virkaa hoitaa Windows XP. Olen aika vakuuttunut, että koneesta saa lisätehoja joko asentamalla siihen Linux käyttöjärjestelmän tai päivittämällä muistin esim kahteen gigatavuun. Fiksu tekee ehkä molemmat päivitykset.

Gigantin mainoslehti lupaa tätä mallia mustana tai valkoisena. Lisäksi mainoslehtisen mukaan koneen akunkesto on hurja 8 tuntia. Valitettavasti verkkokaupan tiedot ovat hieman ristiriitaisia – siellä konetta luvataaan mustana ja vain neljän tunnin akun kestolla…. Ei tuo neljä tuntiakaan huono ole, joten sen ei kannata antaa kaataa hankinta-aikeita.

Acer Aspire One D255 minikannettava – Gigantti.

Avainsanat: , ,