Nokian Ovi Store kasvaa hurjaa vauhtia

Nokian Ovi Store on saanut lyhyen olemassaolonsa aikana enemmän kritiikkiä kuin kiitosta. Ja koska vertailukohtana on Applen App store, on kritiikki varsin ymmärrettävää.

Nokia on kuitenkin lähestynyt sovelluskauppaansa hieman eri lähtökohdista ja tavoitteista kuin Apple. Ovi Storesta vastaava johtaja kertoi muutama kuukausi sitten Engadgetin haastattelussa Nokian lähestyvän Storea siitä lähtökohdasta, että suurella käyttäjäkunnalla ei ole tietokoneita käytössä. Tämän seurauksena Nokia onkin panostanut erityisesti sovelluskauppaan itse puhelimassa.

Vain noin pari kuukautta sitten uutisoitiin kuinka Ovi Storesta ladattiin kaksi miljoonaa sovellusta joka päivä. Tänään luku on jo kolme miljoonaa sovellusta päivässä. Kasvua siis 50% vain kahdessa kuukaudessa.

Kasvuluvut ovat siis todella hurjia varsinkin kun ottaa huomioon, että Ovi Storen sovellustarjonta on varsin vaatimatonta Applen ja jopa Androidin vastaaviin. Boygeniusreport.com kirjoittaa, että Ovi Storessa on vain noin 18.000 sovellusta suisituimmille puhelinmalleille.

Lisää aiheesta englanniksi Boygeniusreportissa.