Julkaiseeko Google ChromeOS-kannettavan joulumarkkinoille?

Samaan aikaan kun perinteiset PC valmistajat virittelevät tuotantokoneistojaan tablettien valmistamiseen, valmistautuu hakukonejätti Google oman kannettavan tietokoneen julkistusta. Näin ainakin jos on teknologiahuhuihin luottaminen.

Googlehan aloittim ChromeOS hankkeen jokunen vuosi sitten – rinnakkaistuotteena Androidille. ChromeOS:n ensisijainen tarkoitus on olla kevyt ja helposti nettiin kytkettävä käyttöjärjestelmä nimenomaan suuremman näytön omaaville laitteille.

Erikoisinta ChomeOS:n julkistuksen aikaan oli se, että sille ei oltu suunnitelut kosketusnäyttötukea. Tämä tarkoittaa sitä, että valmistajat eivät voi käyttää ChomeOS:ää tableteissa, vaan tabletteihin pitää sovittaa jokin versio Androidista. Sinänsä tämä oli erikoinen valinta Googlelta, sillä ChromeOS on konseptiltaan hyvin samankaltainen tablettien kanssa. Se ei ole perinteinen tietokone, ja sen ensisijainen toiminto on nimenomaan netti.

Kaikesta huolimatta näyttää siltä, että samaan aikaan kun muu maailma on kohissut tableteista, Google on jatkanut suunnitelmiensa mukaan ChomeOS kannettavan valmistamista. Googlen tarkoitus on myydä ChomeOS -kannettavaa suoraan itse, eikä antaa sitä operaattoreiden myytäväksi. Google toimi samalla tavalla myös Nexus One -android puhelimen kanssa, josta myi hyvin, mutta siitä ei kenties tullut ihan toivotunlaista muutoksen tekijää mobiilimarkkinoille.

Jännityksellä jäämme odottamaan minkälainen ChomeOS -kannettavasta tulee – ja koska se on saatavilla Suomeen; jos koskaan.

via ChromeOS-läppäri tulossa Googlelta jo tässä kuussa? – Toms Hardware.