Tyylikäs HP Pavilion kannettava (dv6-3011so)

HP Pavilion dv6-3011so

HP on ymmärtänyt miten tehdään kuluttajille houkuttelevia kannettavia. Aasialaisvalmistajien suurimmat onglemat ovat edullisten koneiden tyylittömyys ja muovisuus.

Anssi Vanjoki lanseerasi muutama vuosi sitten kuolemattoman sitaatin “We copy with pride.” Myös Steve Jobs on aikanaan todennut “We steal shamelessly” – eli varastamme häpeilemättä.

Kun katsoo tätä HP:n kannettavaa on selvää, että myös HP on tutustunut Applen Macbook mallistoon tarkasti – eikä samankaltaisuus ole sattumaa. Mutta toisaalta – mitäs pahaa siinä on?

Mielestäni tämä HP:n Pavilion mallisto on hyvä esimerkki kohtuuhintaisesta PC:stä missä tyylistä ei ole tingitty – eikä materiaalikaan ole pelkkää muovia.

Kyse on nimittäin 599 euron alumiinikoteloisesta kannettavasta.

15.6 tuuman näyttö on loistava kompromissi pöytäkoneen näyttöpinta-alasta ja kannettavan tietokoneeen liikuteltavuudesta. Muistia koneessa on riittävä neljä gigatavua ja kovalevykin on 640 gigatavun kokoinen. Muisti on laajennettavissa aina kahdeksaan gigatavuun saakka, mutta se edellyttää, että ostaa kaksi neljän gigatavun muistpiiriä. Muistinpäivitys on kuitenkin kohtuuhintainen temppu lisätä koneen ikää – tämä tuskin on tarpeen pariin vuoteen.

AMD:n tuplaydinprosessori riittänee laskutehon kannalta moneen. Näyttö on LED taustavalaistu, joka toivonmukaan parantaa akun kestävyyttä. Kannettavan voi liittää myös ulkoiseen näyttöön VGA liittimellä, tai televisiooon HDMI liittimellä.

USB paikkoja on neljä, mutta valitettavasti FireWire ja Bluetooth loistavat poissaolollaan.

Ainakin itseäni tämä kiinnostaa todella paljon, joten mielelläni kuulisin kommentteja tämän omistavilta lukjoilta…

Linkkiä pitkin ostoksille: HP Pavilion kannettava – Gigantti.

Tags: ,