Tablettien virta alkaa Suomeen(kin)

Samsung Galaxy Tab

Pikkuhiljaa maailmalla suurta huomiota saaneet tabletit alkavat virrata myös kotisuomen markkinoille. Kosketusnäytölliset, puhelinta suuremmat, mutta tietokonetta pienemmät tabletit ovat saaneet runsaasti huomiota mediassa Applen esiteltyä iPad -tablettinsa.

Mitenkään ruuhkaista tablet -markkinoilla ei vielä ole. Ensimmäiset ja hätäisimmät valmistajat ovat rientäneet tekemään omat tablettinsa perustuen Android 2.2 käyttöjärjestelmään. Google on omissa lausunnoissaan “varoittanut”, että Android 2.2. ei olisi valmis tabletteihin, mutta tiukassa kilpailussa ei valmistajilla ole varaa jäädä odottelemaan. Rautaa pitää takoa kun se on kuuma – ja tällä hetkellä ostajina ovat juuri ne kuluttajat jotka ovat valmiita maksamaan kovan hinnan pysyäkseen teknolelujen etulinjassa.

Mutta kuten sanottua – tarjonta Suomessa on ollut todella huonoa. Muutamat kaupat ovat myyneet Alinkin 7″ tuuman medialaitetta. Mutta juuri muuta ei ole ollut tarjolla.

Samsung olikin ensimmäinen suurista valmistajista, joka sai oman tablettinsa markkinoille. Galaxy -sarjaan kuuluvat Galaxy Tab julkaistiin aikaisemmin tänä syksynä, ja nyt kotimaiset operaattorit ovat alkaneet tuoda sitä myyntiin.

Sonera alkaa myymään Galaxy Tabia kytkykaupalla, 29 euroa / kk [24 kk sopimus] tai 27.9 euroa / kk [36 kk sopimus]. Saunalahdella on myynnissä samainen laite ilman kytkyä, jolloin hinta on 789.6o euroa.

Halvaksi Samsungin tablet -uutukaista ei voi haukkua, ei kytkyllä eikä ilman …

Asiasta lisää Digitodayn jutussa: Sonera tuo myyntiin Galaxy Tab -tabletin.