Angry Birds marssi näyttävästi Androidiin

Angry Birds villitsee

Rovio Mobile:n suosiota niittänyt Angry Birds teki näyttävän sisääntulon Android -puhelimiin. Rovio:n koukuttava Angry Birds peli on rikkonyt ennätyksiä niin Applen App Storessa kuin Nokian Ovi kaupassakin. Vaatimattomasti voisi sanoa, että Angry Birds on marssinut voitosta voittoon mobiilimarkkinoilla.

Eikä Android ollut poikkeus tässä voittokulussa. Rovio julkaisi pelin ensimmäiseksi GetJar -kauppaan ilmaisena pelinä. Pelin julkaisu aiheutti ennen näkemättömän ryntäyksen GetJar -sivustolle, että palvelu ei yksinkertaisesti kestänyt kuormaa vaan nuukahti paineen alla. GetJar ei suinkaan ole mikään mobiilisovellusten ensikertalainen, vaan kyse on maailan toiseksi suurimmasta sovelluskaupasta – heti Applen Appstoren jälkeen.

Myöhemmin Angry Birds löysi tiensä myös Androidin viralliselle kauppapaikalle, eli Android Market Placeen.

Angry Birds -kuume sai siis aikaan hurjan ryntäyksen heti ensimmäisenä päivänä. Mobiiliblogin mukaan Angry Birdsia ladattiin Android puhelimiin jopa miljoona kertaa heti ensimmäisen päivän aikana. Ryntäystä edesauttoi varmasti se, että Rovio julkaisi pelin täysversion ilmaiseksi Android puhelimille – kun taas sovellus on maksullinen Appstoressa ja Ovi Storessa.

Avainsanat: , , ,