HP Pavilion dv6-3011so kannettava

HP Pavilion dv6-3011so

Vaikka en itse tällä hetkellä olekaan ostamassa kannettavaa tietokonetta, sitä tulee kuitenkin seurattua tarjontaa ja hintoja. Aina silloin tällöin sitä miettii – jos minun pitäisi tänään ostaa kannettava tietokone, niin mikä se olisi?

Vastaus on tässä: HP Pavilion dv6-3011so. Tosin valinta perustuu vain mainoksiin. Minulla ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta tästä koneesta.

Miksi tämä sitten on mielestäni hyvä ostos? Ensinnäkin, HP:n kone on kaunis – ja alumiinikuorinen. Jos Apple osaa jotain tehdä niin luoda houkuttelevan näköisiä laitteita. Niinpä selvästi Applen Macbook mallistosta tyyliä ammentanut kone on mielestäni tyylikkään näköinen. ALumiini kuori lisää luonnollisesti arvokkuutta laitteelle. Toinen huomattava asia on, että laitteessa on ns. sisuskalut kunnossa. Neljä gigaa keskusmuistia ja AMD:n Turon II prosessori siivittävät koneen varmasti riittävään suorituskykyyn. Kovalevy on 640 gigatavun kokoinen, joten siitäkään ei hommat jää kiinni. Muistia tähän on laajennettavissa aina 8 gigaan saakka, joten pienellä muistipäivityksellä kone saanee lisää elinikää.

Liitäntäpuollakin näyttäisi olevan kaikki kunnossa: on VGA ja HDMI liitännät, USB portteja ja muuta. Webkamera lie tämän hintaluokan koneissa vakiovaruste. Firewire portti puuttuu – joten pieni miinus siitä, mutta itselläni ei ole mitään oheislaitteita jotka käyttäisivät Firewireä – niin minä en kyseistä liitäntää jäisi kaipaamaan.

Painoa koneella on noin 2.5 kiloa – joten hieman raskas tämä on kannettavaksi, mutta toisaalta – koneen näytön halkaisijakin on 15.6 tuumaa. Ainoa kysymysmerkki on akun kesto – jos se on vielä kunnossa (eli yli neljä tuntia – mielellään lähempänä kahdeksaa) on tämä mielestäni loistava hankinta.

Hintaa koneeella on varsi tyydyttävä 599 euroa – ei ehkä halvin, mutta tietyistä asioista vain on pakko maksaa.

HP Pavilion kannettava – Gigantti.

Avainsanat: