Viikon mobiilipläjäys

Aloitetaan Nokian N8 julkaisusta.

Nokia raotti vihdoin salaisuuden verhoaan mitä tulee uuten N8 malliin. Mallia on hierottu Nokian syövereissä pidempään kuin alunperin lupailtiin. Nyt pääsivät toimittajat kuitenkin hiplaamaan uutukaista, ja ennakkotunnelmat lupaava hyvää Nokialle. Kotimainen lehdistö toisaalta kiittelee parantunutta käyttötuntumaa, mutta toistaalta käyttöliittymän vanhanaikaisuus on yhä esillä. Puhelin vastaa kuitenkin käyttäjän komentoihin ihan erilailla kuin esimerkiksi surullisen kuuluisa N97. Toinen kiitosta niittänyt ominaisuus on luonnollisesti 12 megapixelin kamera, mitä rohkeimmat kehuvat jo pokkarin korvaajaksi. Lehdistön edustajat lähes poikkeuksetta nostavat huoleksi sovellustarjonnan, mikä on toistaiseksi N8:lle jopa onnetonta. Huono tilanne ei sinällään ole suuri yllätys, onhan N8 ensimmäinen Symbian^3 puhelin. Nokian edustajat lupaavat, että esimerkiksi N97:lle tehdyt sovellukset muuttuvat hyvin pienellä vaivalla Symbian^3 yhteensopiviksi.

Aiheen linkiksi laitetaan vaikka taloussanomat, joka uutisoi asiasta melko asiallisesti.

Toinen viime aikojen mielenkiintoinen mobiilitrendi on ollut matkapuhelinten käyttöasteen seuranta.

Nettijulkaisut etsivät epäitoivoisesti aiheita mistä kirjoittaa … viime aikoina onkin kirjoitettu paljon siitä, kuinka iPhonella surffataan netissä enemmän kuin muilla älypuhelimilla. Tänään törmäsin kuitenkin uuteen mielenkiintoiseen mittariin – nimittäin matkapuhelimen päivittäiseen näpräämiseen. Kauppalehti uutisoi, kuinka mobiilianalytiikkayritys Zokem on tutkinut, että Android puhelinten käyttäjät näpräävät puhelimiaan keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Vastaava luku Symbian puhelinten käyttäjissä (lähinnä Nokialaisissa) on vain puolitoistatuntia.

Nyt kun matkapuhelimissa seurataan jo nettiselaamista ja näpräämistä, mitä seuraavaksi? Kuinka paljon puhelinta käytetään taskulamppuna?