Testissä Progide Slim Revolution -näppäimistö

No, kuten aikaisemmista kirjoituksista kävi ilmi, oli minunkin pakko käydä verkkokauppa.comissa ostamassa tämä Prodige Slim näppäimistö. Näppis näytti yksinkertaisesti niin hyvältä. Lisäksi langattomuus houkutti – itse kun käyttelen paria-kolmea tietokonetta, joten näppisten vaihteleminen on hankalaa johtojen takia.

Kuten hintavinkistä selvisi, hintaa näppiksellä ei todella ole paljoa – vain 19.90 euroa. Niinpä olin vakuuttunut, että vaikka näppis olisi susihuono, ei sijoitus olisi liian suuri. Olen tässä nyt muutaman päivän – ehkä viikon verran – pyöritellyt näppistä, joten jonkinlainen perustuntuma alkaa olemaan hallussa.

Perustyylikäs hopeanvärinen Prodige Slim Revolution

Ulkoasu

Näppis on ohut ja kieltämättä yhä tyylikkään näköinen. Näppäimet itsessään ovat riittävän suuret ja hyvin erillään toisistaan, joten kirjoitustuntuman saa helposti aikaiseksi. Näppis on ohut ja kevyt, mikä on varsin mukavaa ominaisuus. Materiaali on muovia, joka vähentää hieman tyylikkyydestä. Mutta toisaalta – raskaammilla materiaaleilla näppäimistö olisi myös selvästi painavampi. Annetaan siis muovisuus anteeksi. Värivaihtoehtoja oli kaksi, valkoinen ja minun valitsemani hopea. Sinänsä molemmat ovat yhtä siistejä, mutta päädyin hopeiseen, koska tässä on mustat näppäimet, missä ei lika välttämättä näy niin helposti tai nopeasti. Valkoinen näytti myös ehkä liikaa Apple -kopiolta, joten sekään ei houkuttanut.

Näppäintuntuma

Pääsääntöisesti näppäimet ovat varsin hyvät, ja niitä on kohtuu mukava ja helppo näppäillä. Uutta ladontaa ei perusnäppäimistökäytössä huomaa lainkaan; ei ainakaan negatiivisessa mielessä. Suurin osa näppäimistä löytyy aina ensimmäisellä, ilman mitään erityistä totuttelua. Poikkeuksena on tuo kirottu “Enter” näppäin, mikä jostain syystä on päätetty tässä mallissa tehdä pieneksi. Viikon näpyttelynkään aikana en ole tottunut tuohon kapeaan Enteriin ja rivivaihdon yhteydessä tulee säännöllisesti näppäilyvirheitä. Enter -näppäimen pitää olla suuri – ja sillä siisti. Tästä siis pitkä miinus Prodige Slim Revolutionille. Peruskäytössä (kirjoittaminen) tuo Enter -näppäin ei välttämättä haittaa, mutta esimerkiksi ohjelmoinnissa, missä tulee usein rivivaihtoja, se alkaa häiritsemään.

Toinen, ehkä Enter näppäintä suurempi, ongelma on siinä, että Prodige Slim -näppämistössä näppäimiin pitää osua suoraan keskelle. Pelkkä hutaisu ei yksinkertaisesti riitä, vaan näppäin jää yläasentoon. Tämä häirtsee tietyissä erityisnäppämissä, kuten Backspace ja Control, joita itse ainakin käytän normaalissa käytössä todella paljon. Tämä on mielestäni näppiksen suurin ongelma. Pitää toivoa, että näppäimistö löystyy käytössä sen verran, että näppäimet alkavat luistaa hieman paremmin.

Kuvassa ongelmia aiheuttava Control -näppäin

Kolmas näppäimiin liittyvä erikoisuus on Äänenvoimakkuusnäppäinten järjestys. Jostain syystä Ääni + on Mykistys -näppäimen vasemmalla puolella ja ääni – oikealla puolella. Kyse on aika pienestä ongelmasta – on vain erikoinen ratkaisu asetella näppäimet juuri tuohon järjestykseen.

Loppuajatelma

Näppäintuntuma tässä Prodige Slim revolution -näppiksessä jää hieman vaivaamaan – ja mikäli näppäimet löystyvät hieman käytössä, tämäkin ongelma katoaa. Kapea Enter -on mielestäni huono valinta, ja siihen totutteleminen kestänee pitkään. Näppämistö toimii kahdella AAA paristolla, joiden käyttöikää on toistaiseksi hankala arvioida – mutta viikon ne ovat ainakin kestäneet ilman ongelmia. Toivottavasti kestävät vielä pari viikkoa.

Pieniestä ongelmista huolimatta hinta on todella kohdallaan ja ulkoisestikin näppis on ihan siistin näköinen.

Arvosanaksi antaisin noin 8 kun huomioi, hinnan, laatuvaikutelman, käyttömukavuuden ja muut olennaiset ominaisuudet. Kyllä tämmöinen ihan ok hankinta on. Mutta jos etsit “elämäsi näppäimistöä”, Prodige tuskin on juuri sinulle.