YouTube suunnittelee videovuokrausta

Youtube ryhtyy videovuokraamoksi?

Kilpailu videovuokrauksen seuraavasta aallosta käy kiivaana Yhdysvalloissa. Yritykset kuten Hulu ja Netflix tarjoavata kuluttajille streaming -videovuokrausta – jakyseisille palveluille on tarjolla jopa erilaisia soittimia joiden avulla vuokraohjelmia voi katsoa suoraan televisiosta (ilman tietokonetta).

Viime viikkoina on huhuttu myös, että Apple pyrkisi mukaan streaming -vuokraamiseen. Huhujen mukaan Apple tulisi tarjoamaan televisiosarjojen ykisttäisiä jaksoja 99 sentin hintaan (noin 75 eurosenttiä).

Uusimmat huhut epäilevät, ettei Google istu asian suhteen käsiensä päällä, vaan aikoo tuoda myös streaming vuokrauksen osaksi YouTube videopalvelua. Viime viikolla YouTube avasi elokuvakanavan, jossa on tarjolla B-luokan elokuvia, ilmaiseksi.

Google on myös lisännyt palveluunsa tuen maksuille, joten periaatteessa YouTube on vain jakelusopimuksia vaille valmis videovuokraamo.

Nyt leviävien huhujen mukaan Google toisi vuokraamon vielä tämän vuoden puolella ja elokuvia voisi vuokrata viiden dollari hintaan (noin neljä euroa).

Epäilen, että toteutuessaan YouTube -vuokraamo tuo iloa vain pohjois-amerikkalaisille kuluttajille – ja me eurooppalaiset jäämme nuolemaan näppejämme – jälleen kerran.

YouTube courting Hollywood for pay-per-view movie service by end of 2010, says Financial Times — Engadget.