Yhteiskunnat perässähiihtäjiä teknologian kehittyessä

Kaikki ovat varmasti huomanneet, että maailmassa teknologia kehittyy kovaa vauhtia – jopa niin kovaa, että sitä on välillä vaikea seurata. Teknologiayritykset panostavat tuotekehitykseen hurjia summia rahaa, ja niiden tuloksia jaetaan kilpaa julkisuudessa. 

Muutamat etulinjan yritysjohtajat Pohjois-Amerikasta ovatkin ryöpyttäneet hieman yhteiskuntia ja valtiota aiheesta. 
Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt valotti esimerkin avulla, kuinka yhteiskunnat eivät pysty valmistautumaan teknologin kehitykseen, joten ihmisten pitäisi tehdä se itse. 

Paikkatiedon perusteella tiedetään missä ihminen on, mutta sen lisäksi pystytään suurella todennäköisyydellä ennustamaan minne yseinen ihminen on menossa seuraavaksi.

Pidempi versio CNET:in artikkelissa: Yhteiskunta ei ole valmis teknologiaan

Toisaalla, RIM on joutunut Arabimaissa (ja laajemminkin Aasian maissa) vaikean tilanteen eteen, kun useiden Arabimaat ovat vaatineet saada tietoonsa RIM:in käyttämän sähköpostisalauksen salausavaimia, jotta hallitukset voivat vakoilla pahoja ihmisiä ja heidän sähköpostin käyttöä. RIM ei ole tähän suostunut, ja RIM:in palveluita onkin pistetty pannaan mm. Saudi-Arabiassa tänään (5. Elokuuta, 2010). 

RIM:n toinen toimitusjohtaja Mike Lazaridis totesikin lehdistötilaisuudessa

Jos valtiot eivät ole valmiita internetiin, niiden pitäisi yksinkertaisesti vain sulkea se.

 Aiheesta voi lukea lisää Engadgetin kirjoituksesta.

 Molemmat yritykset, Google ja RIM, keräävät ja säilyttävät paljon käyttäjien henkilökohtaista tietoa, ja heillä on siten suuri vastuu yksityisyyden suojassa. Molemmat näyttävät myös olevan halukkaita pitämään yksityisyyden suojaa yllä – ainkin niin kauan kun suojaa haluavat rikkoa muut kuin yritysten omat kotimaat (USA ja Kanada).
Tags: