Ubuntu 10.10 tukemaan multi-touchia

Mitä suuret edellä, sitä pienet perässä, eikö niin? Kuten tiedetään, Apple toi kosketusnäytöt suurien massojen tietoisuuteen – ja synnytti niiden ympärille ennen näkemättömän kohun. Kosketusnäytöt ovat käytännössä katsoen vallanneet älypuhelinmarkkinat, ja seuraavaksi luvassa on tablettien esiinmarssi ja jopa kannettavien tietokoneiden tuki kosketusnäytöille. 

Tällä hetkellä tableteille on tarjolla melko rajallinen määrä käyttöjärjestelmiä – on iOS, Android ja tulevaisuudessa, ehkä, MeeGo. 
Ubuntu Linux -käyttöjärjestelmän taustahahmo Mark Shuttleworth kertoo, että multi-touch käyttöä tullaan tukemaan Ubuntu Linuxin versiossa 10.10, mikä julkaistaan parin kuukauden kuluttua – lokakuussa, 2010. 

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Ei välttämättä mitään – mutta parhaimmillaan kunnon kosketusnäyttötuen seurauksena voit jatkossa asentaa jopa Ubuntun kaltaisen, helppokäyttöisen käyttöjärjstelmän, ostamaasi tablettiin. Esimerkiksi A-Linkin Pad, voisi saada uuden elämän kunnon käyttöjärjestelmän tai -käyttöjärjestelmätoteutuksen seurauksena.

Lisää aiheesta linuxusers.co.uk
Avainsanat: