Mac, Windows ja Linux menettävät markkinaosuuksiaan

Käyttöjärjestelmien markkinaosuudet ovat teknologia-alaa seuraaville aina mielenkiintoista luettavaa. OSX, eli Applen Macien käyttöjärjestelmä, on noustanut suosiotaan viime vuosina hitaasti mutta varmasti. Osasyynä Macin suosion kasvuun on varmasti ollut iPhonen suosio, sekä Microsoftin takeltelut oman käyttöjärjestelmänsä, Windows Vistan, kanssa. 

Microsoft julkaisi kuitenkin viime vuoden lopulla kohutun ja kehutun uutukaisensa, Windows 7:n. Windows 7 onkin onnistunut ohittamaan Vistan suosiossa vain vajaassa vuodessa. XP hallitsee Windows tilastoja suvereenisti yhä.

Viimeisen neljän kuukauden aikana Mac on kuitenkin menettänyt markkinaosuuttaan netmarketshare.com:in laskelmien mukaan. Macin suosio on pudonnut maaliskuun huippulukemista lähes puoli prosenttiyksikköä heinäkuun 5.06%. 

Windows on pysytellyt tasaisesti tuossa 91% tuntumassa, joskin vielä helmikuussa Windowsin markkinaosuus oli yli 92%. Linux on sinnitellyt yhden prosenttiyksikön molemmin puolin viimeisen vuoden ajan. 

Kun suurimmat käyttöjärjestelmät laskevat, kuka sitten on noussut? Tähän ei valitettavasti netmarketshare.com:in tilastot vastaa. Muut ryhmä on noussut, mutta sen sisältö ei sivuilta aukea. 
Avainsanat: