Google lopettaa epäonnistuneen Waven

Ehditkö jo kokeilemaan Googlen Wave palvelua? Wave on yhteistyö- ja tuottavuustyökalu jonka Google uskoi/toivoi/halusi korvaavan sähköpostin. Toivottavasti et rakastunut palveluun korviasi myöden, sillä nyt Google kertoo, että palvelun kehitys loppuu, eikä itse palvelullekaan luvata elinaikaa enempää kuin tämän vuoden loppuun. 

Wave oli kuitenkin monessa mielessä mullistava hanke, ja se sisälsi paljon ennennäkemätöntä teknologiaa tai sen soveltamista. Niinpä on luonnollista, että Googlen tarkoitus on kuitenkin jatkossa hydyntää osia Wavesta muissa hankkeissaan. 
Muistan aikoinaan kun Gmail avattiin ihmisille – kutsuja metsästettiin pitkin Internetiä. Gmail oli vain niin cool, ja tarinoiden mukaan hieno, että kaikki halusivat oman gmail postilaatikon. 
Samaa ilmiötä ei kuitenkaan tapahtunut Waven osalla. Wave oli myös kutsupohjainen, mutta ainakin itse huomasin Waven floppaavan, kun Twitter täyttyi "haluatko wave kutsun?" viesteistä. Kutsuja oli siis reilusti enemmän tarjolla kun halukkaita oli kokeilemaan palvelua. 
Aiheesta lisää CNN:n artikkelissa: Google suunnittelee Waven lopettamista.
Avainsanat: