Ensireaktioita Samsung Galaxy S puhelimeen

Samsungin uutukainen – Galaxy S, Android 2.1 puhelin on ollut markkinoilla nyt hetken aikaa. Galaxy S on myynyt huhujen mukaan hurjia määriä kotimaassaan Etelä-Koreassa. Nyt kun puhelin on saapunut Suomeen on ehkä mielenkiintoista lukea minkälaisia reaktioita puhelin on saanut täällä aikaan. 


Atso kertoo blogissaan, että Galaxy S:n akun kesto ei ole täysin tyydyttävä 

Akku on tupannut loppumaan päivän sisällä, mutta nyt onkin tullut käytettyä paljon nettiä, kameraa yms. kun kaikki on uutta ja ihmeellistä, joten on vaikea vielä sanoa, miten hyvin se kestää myöhemmin normaalikäytössä. 

 Mutta toisaalta Atso jatkaa olevansa puhlimeen tyytväinen: 

Loppujen lopuksi olen ollut Galaxy S:ään erittäin tyytyväinen. Näyttö on laadukas, käyttöliittymä ja näppis toimivat hyvin, nettisurffailu on miellyttävää, ja tosiaan, sillä voi myös soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä.

Kannattaa käydä lukemassa koko postaus Atson blogista. Blogissa on mm. Galaxyllä otettuja valokuvía ja videokuvaa.

Android Suomi -blogi kehuu  mm. monipuolista kamerasovellusta, 

Laitteen kameraohjelmisto on nyky-älypuhelinten monipuolisimmasta päästä, siitä löytyy kuvaustiloja kaiken kaikkiaan 10 (mm. yksittäiskuva, kauneus, panoraama) ja kuvanlaatu on nykymittapuulla parhaasta päästä. Asetuksia löytyy lisäksi ajastimelle, efekteille, ISO-herkkyydelle asteikolla 50-800, kuvanvakaajalle, valotuksen mittaukselle, silmänräpäytyksen estolle ja esim. kuvien tallennuspaikalle.

 mutta kritiikkiä saa osakseen kuoren muovisuus sekä laukaisinnapin puute

Harmittavin takaisku kameran suunnittelussa on lähinnä dedikoidun kameranapin puuttuminen kokonaan, joka tekee kuvaamisesta hieman vähemmän perinteistä, sillä näytön koskettelussa ei kuvaustunnelmaa pääse syntymään. Laukaisin toimii kuitenkin hyvin peruskäytössä ja laukaisinkuvaketta pidetään hetki pohjassa kunnes kamera tarkentaa, ilmoittaa tarkennuksen olevan ok vihreillä kehyksillä ja piippauksella, ja kun kuvakkeesta irrottaa, kamera ottaa kuvan. Peruuttaminen tapahtuu liu’uttamalla sormi pois kuvakkeen päältä.

 

Puhelinvertailu.com kehuu puhelimen näyttöä ja sulavuutta. Myös videoformaattien tuki saa kiitosta osakseen:

Transitioefektien ja käyttöliittymän yleinen sulavuus käy hyvin ilmi, erityisesti galleriasovelluksessa. Lisäksi puhelin suoriutuu hienosti DivX- ja XviD-videotoistosta aina 720p-teräväpiirtotarkkuuteen asti. 

Myös puhelinvertailu.com:in postaus sisältää mm. mielenkiintoista videomateriaali, joka kannattaa käydä katsomassa. 
Avainsanat: