Android 3 valmistuu lokakuussa

Samaan aikaan kun useat Anrdoi puhelimen omistajat vielä haaveilevat Android 2.2 päivityksestä, tehdään Googlella töitä kädet rasvassa Android 3.0:n eteen. Näinhän tämä aina menee, ennen kuin edellinen on käytössä – on uusi jo melkein valmis

Android 3:sta tekee kuitenkin mielenkiintoisen se, että se on suunniteltu puhelimiin joiden prosessoriteho on 1 Ghz tai suurempi. Tämä tarkoittaa sitä, että moni Anrdoid puhelin tulee jäämään ilman Anrdoid 3:a ihan vain suorituskyvyn takia. Tässä kohtaa Anrdoid joutuukin eri polulle iOS:n kanssa, mitä Apple on onnistunut tarjoamaan kaikille vanhoille päätelaitteille. Tai no, iOS 4:ää ei enää tarjottu vanhimmille iPod toucheille – ja uutisten mukaan iPhone 3G muttuu tahmeaksi iOS 4 päivityksen myötä. 

Toinen mielenkiintoinen seikka Android 3:ssa on Googlen panostus rikkaaseen ja herkulliseen käyttöliittymään. Moni valmistaja (HTC ja SonyEricsson) on tehnytkin Anrdoidiin oman käyttöliittymän. Vaikka Google panostaakin uuteen käyttöliittymään uudessa Androidissa, uskoisin HTC:n ja SonyEricssonin jatkossakin tekevän oman käyttöliittymän – kyse on nimittäin erottumisesta muista malleista. 

Jos katselee tämän päivän älypuhelimia niin ne ovat ulkoisesti lähes identtisiä , uusimpien puhelinten tekniset omaisuudet ovat kuin kopioita toisistaan ja jos Android 3:n myötä niiden käyttöliittymäkin muuttuu samanlaiseksi – on kuluttajalle yksi ja sama minkä valmistajan logo puhelimessa on. Tämä ei luonnollisesti ole ongelma kuluttajalle eikä Googlelle, mutta matkapuhelinten valmistajille muutos tarkoittaisi että niiden ainoat kilpailuvaltit ovat Operaattoreiden mielyttäminen (kytkypuhelimet) ja hinta. 

Avainsanat: