Tablettien esiinmarssi alkaa

Tämä oli sinänsä aika odotettavissa sen jälkeen kun Apple julkaisi oman iPad laitteensa, joka osoittautui alkukummastelun jälkeen myyntimenestykseksi.

Nyt on lähinnä jännittävää enää koska kilpailijoiden marssi kyseisille markkinoille oikein alkaa. On selvää, että kilpailijat eivät halua luovuttaa Applen luomaa laitekategoriaa kokonaan Applelle.

Hinnoittelun kannalta on selvää, että kilpailulle on tilaa – Apple on tunnettu varsin korkeista hinnoista.

Viimeisen parin viikon aikana on uutisissa tihkunut reilusti tietoja uusista tableteista:

  • RIM:n on huhuttu valmistelevan omaa tablettiaan – ennakkotietojen perusteella nimellä BlackPad.
  • Samsung suunnittelee omaa tablettiaan perustuen Googlen Androidiin. Samsungin tablettia sopii odotella markkinoille jo syyskuun lopulla. Nimi: Galaxy tablet.
  • HP:n tiedetään/huhutaan valmistelevan omaa tablettiaan, joskin sen käyttöjärjestelmä on vielä kysymysmerkki – vaihtoehtoina lie Windows 7 tai HP:n juuri ostaman Palmin Web OS.
  • Microsoft kommentoi muutama päivä sitten tyytymättömyyttään Applen menestykseen tableteissa – ennakoiko se Microsoftin tuovan oman tabletin?
  • Dellin uusin puhelin Dell Streak sopisi ehkä paremmin tablettikilpaan kuin älypuhelinkategoriaan.
  • Amazonilla on oma Kindle laite, joka on ehkä enemmän kirjojen lukulaite kuin tabletti – mutta pistetään sekin nyt listaan. Kindlestä on lisäksi tulossa houkuttelevanhintainen uusi malli – uutuuden hinta on vain 139 dollaria.

Tiedätkö jonkun muun valmistelevan tablettia?

Kuvan lähde: inquisitr.com

Avainsanat: , , , , ,