Nokia asettaa odotuksia N8 -malliin

Nokia julkisti tänään osavuosituloksensa, joka oli selvästi heikompi aikasempaan, verrattiin sitä edelliseen vuosineljännekseen tai vuoden takaiseen. Markkinat eivät tästä olleet moksiskaan, olihan tuloksesta varoitettu vasta kesäkuussa jolloin kurssi tuli alas huonojen uutisten seurauksena. 

Mitään mullistavaa Nokia ei julkistuksessaan kertonut. Paljon puhuttu älypuhelin segmentti näyttäisi olevan hallussa edelliseen tapaan – vaikka teknologiamedia toisin antaa ymmärtää. Markkinaosuus älypuhelimissa oli 41 prosenttia – eli Nokia piti pintansa, tai nosti osuuttaan hieman. 

Mielenkiintoista tapahtumassa oli Nokian luja usko N8 älypuhelimeen mitä luvattiin markkinoille syyskuuksi. N8 on Nokian mukaan saanut hyvän vastaanoton mm. operaattoreilta. Puhelimen kameraa on kehuttu (jopa teknologia -blogeissa) markkinoiden parhaaksi. Ainoa avoin kysymys lienee puhelimen käytettävyys. Käytön mukavuus ja helppous on ollut Symbian käyttöjärjestelmän Akilleen kantapää. Mikäli Nokiaan on uskominen, korjaa Symbian^3 ongelman, ja tuo Nokian takaisin kilpaan älypuhelinten herruudesta. 

Vaikka Nokia hallitseekin älypuhelinmarkkinoita, on yhtiön heikkous ollut niin sanottu lippulaiva -kategoria (tai superpuhelin -kategoria), missä tällä hetkellä Apple, HTC ja Samsung paistattelevat teknologia -intoilijoiden ihailun kohteena.

Lisää aiheesta vaikka Kauppalehdessä.
Avainsanat: