Microsoft antaa työntekijöille Windows Phone 7 -puhelimet

… mutta ihan ilman taka-ajatuksia ei Microsoft puhelimia jaa. Samalla kun työntekijöille annetaan uuden uutukaiset Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin, toisaalla kehoitetaan työntekijöitä kehittämään vapaa-ajallaan sovelluksia Microsoftin mobiili alustalle. 

Microsoftin tavoitteena on luonnollisesti saada kriittinen massa sovelluksia uudelle alustalle. Tällä hetkellä kun markkinoita vaivaa sovellusnälkä. 
Microsoftin käyttöjärjestelmä joutuu kovaan kilpailuun, sillä älypuhelinmarkkinat ovat jakautuneet neljän käyttöjärjestelmän kesken: Symbian, Android, RIM ja iOS. Windowsiin perustuvia puhelimia on vain rippeet markkinoista. 

Älypuhelimista kovimmassa paineessa on ollut Symbian, joka ei juurikaan ole saanut teknoyhteisön rakkautta osakseen. Nokian Ovi -kauppaa on yhtälailla kritisoitu sovellusten puutteesta. Tässäpä olisikin hyvä idea Nokialle saada sovelluskauppaan sisältöä: kannustaa työntekijöitä kehittämään sovelluksia Ovi kauppaan vapaa-ajallaan. Nokiasta (ja sen alihankkijoista) jos jostain pitäsi löytyä reilusti osaamista Symbian sovellusten ohjelmointiin. Ihmetellä sopii miksei Nokia ole jo kannustanut työntekijöitä sovellusten tekemiseen. 

Lisää aiheesta voi lukea vaikka Engadget -teknoblogista.
Avainsanat: