Googlen Nexus One:n tarina jää lyhyeksi

Google julkaisi tämän vuoden  (2010) tammikuussa oman vastauksensa matkapuhelinten kiihtyvään kilpaan. HTC:n valmistaman Nexus One -puhlimen piti muuttaa maailmaa – ja erityisesti tapa millä amerikkalaiset ostavat puhelimensa. Google usko, että se pystyy murtamaan Yhdysvaltalaisten operaattoreiden vallan matkapuhelinten myynnissä. Mutta kuinka ollakaan – näin ei tapahtunut. Vaikka kaikki “superpuhelimet” maksavat suunnilleen saman verran (ilman operaattoreiden subventaatioita), ei amerikkalaiskuluttaja ole valmis ostamaan puhelinta erikseen ja kännykkäliittymää erikseen. Amerikkalaiselle kuluttajalle sopii paremmin osamaksun kaltainen tapa sitoutua tiettyyn operaattoriin useaksi vuodeksi ja maksaa kuukausimaksunsa osana varsinaista puhelinlaitetta.

Niinpä Nexus One ei onnistunut tekemään sitä mitä Google sillä tavoitteli. Tästä huolimatta Nexus One toi markkinoille reilusti uusia innovaatioita, mitä on hyödynnetty sen jälkeen uusissa Android -käyttöjärjestelmiin perustuvissa puhelimissa.
Googlen päätös olla tekemättä uutta seuraajaa puhelimelle osoittaa kuinka kovaa kilpailu matkapuhelimissa on. Toisaalta lyhyt elinkaari kertoo myös siitä kuinka hurjaa vauhtia älypuhelimet tällä hetkellä kehittyvät. Aikanaan lajinsa huippu, on nyt, reilun puolen vuoden jälkeen, vain keskikastia.
Google keskittyneekin jatkossa Android -käyttöjärjestelmän kehittämiseen ja jättää laitteiden valmistamisen niihin erikoistuneille yrityksille, ja matkapuhelinten myynnin operaattoreille (ainakin Yhdysvalloissa).
Lähde: cnn.com
Avainsanat: , , , ,