iPad mania leviää – WSJ tilaus hintaan $17.29 kuukaudessa

Applen IPad mania leviää viime metreillä kulovalkean tavoin. Apple on jälleen kerran onnistunut valjastamaan internetin riippumattomat (?) blogit ja fanit täyttämään blogosfäärin kirjoituksista uudesta laitetulokkaasta.

Printtimedia näyttää toivovan, että iPad tekee kirjoitetulle medialle saman mitä itunes ja ipod tekivät digitaaliselle musiikille. Kirjoitettu media nimittäin kärsii suunnattomasti ilmaisesta nettiuutisoinnista. Ilmaista vastaan on vaikea kilpailla. Ja koska netti tarjoaa ilmaista uutisointia lähes rajattomasti, on toimitetusta sisällöstä vaikea periä maksua. Perinteinen lehdistö näyttää siis toivovan, että Ipad tarjoaa heille keppihevosen minkä avulla lehtitalot voivat veloittaa digitaalisen median kuluttajilta kuukausimaksuja.

Egadgetin juttu Walstreet Journalin yrityksestä ratsastaa iPadillä tuntuu kuitenkin osoittavan, että printtimedialla on luvassa vaikeat ajat – ja pieni tilannekatsaus todellisuuteen tuntuisi olevan paikallaan.

Kävi miten kävi – näyttää siltä, että iPad on onnistunut varastamaan valokeilan totaalisesti Amazonin Kindle päätteeltä. Suomesta katsottuna tämä on vielä etäistä huttua … eihän Ipadin julkaisupäivää edes vielä tiedetä. Lisäksi on täysin epävarmaa ja epäselvää tuleeko kotimaista kirja- ja lehtitarjontaa Applen uutukaiselle.

WSJ iPad subscription officially $17.29 per month — is Murdoch insane? — Engadget.

Avainsanat: , , , ,