PhotoNav Classic (3.5″) Finland

Navigointilaitteiden hinnat ovat roimassa laskussa. Kilpailu on lähes veristä, kun Nokia ja Google tuovat omia palveluitaan ilmaiseksi matkapuhelimiin.

Kilpailu luonnollisesti pistää perinteisten navigointilaitteiden valmistajat hankalaan välikäteen – hintaa on laskettava, tai sitten loppuu liiketoiminta.

Vaikka matkapuhelinvalmistajat toitottavat ns. konvergenssiä (eli sitä, että kaikki palvelut keskittyvät yhteen laitteeseen) on toistaiseksi tilanne vielä se, että erikoistuneet laitteet ovat monessa tapauksessa parempi vaihtoehto. Näitä syitä voivat olla fyysiset ominaisuudet tai jopa ohjelmistojen käytettävyys.

Verkkokauppa.com on myynyt aikaisemminkin entistä Hakkapeliitta , nykyään Photonav, navigaattoria todella tiukkaan hintaan Ahvenanmaan suoramyynnistä. Verkkokaupan kilpailuvaltti tässä on tuo 0% ALV, mikä mahdollistaa erittäin alhaisen hinnan.

Nyt on ennakkotilauksessa taas tämä Photonav classic, missä on 3.5 tuuman kosketusnäyttö. Hinta tuttu 45.40 euroa. Verkkokauppa.com -sivuston mukaan odotettu toimitusaika on noin 2-4 viikkoa.

Ainakin minun kaltaisen vempeleintoilijan on vaikea olla ostamatta, vaikka varsinaista tarvetta ei olekaan. Päätin kuitenkin pistää tilauksen vetämään, sillä tämän avulla saan käyttööni nopeudenvalvontakamerat, mitkä puuttuvat autoni navigaattorista.

Photonavin erikoisuus on ilmakuvat, jotka on tarjolla Tampereesta ja Helsingistä. En tiedä onko noista mitään hyötyä / iloa, mutta ainakin tuo ominaisuus on kokeilemisen arvoinen hauska lisä.

PhotoNav Classic Fin – Verkkokauppa.com.