Sonyn Playstation network maksulliseksi?

Sony Playstation Network

“Konsolisota” käy yhä kuumana. Siinä missä Nintendo kilpailee ehkä enemmän partygaming kategoriassa, ovat Sony ja Microsoft samalla taistelukentällä. Sonyn Playstation Network on ollut tähän asti ilmainen Playstationin verkkopelaajille, mutta Microsoft on laskuttanut samasta palvelusta XBox käyttäjiä. Toistaalta XBox 360 on selvästi halvempi konsoli kuin Sonyn Playstation 3. Vastaavasti XBox 360 pelejä saa halvemmalla kuin PS3:n vastaavia.

On siis ymmärrettävää, että XBox 360 veloittaa verkkopelaajia, ja vastaavasti Playstation konsolin omistajat ovat voineet pelata verkkopelejä ilmaiseksi. Mutta nyt näyttäisi, että tilanne muuttuu kun Playstationkin haluaa alkaa laskuttaa pelaajia verkkopelaamisesta.

Tämä on paha isku Playstationin omistajille, jotka ovat nauttineet ilmaisista verkkopeleistä. Tämä muutos kallistaa varmasti myös konsolikilpailun tasapainoa. PS3:lla on ollut muutama selvä etu Xboxiin nähden, toinen on Blu Ray soitin ja toinen on ollut ilmainen verkkopeli. Nyt Sony aikoo pudottaa toisen näistä kilpailueduista pois. Jäljelle jää siis vain Blu Ray asema. Rehellisesti sanottuna, Blu Ray elokuvien saatavuus ja hinnoittelu syövät merkittävästi Blu Ray aseman houkuttelevuutta.

Jos Sony todella tekee verkkopelaamisesta maksullisen eikä vastaavasti pudota konsolinsa hintaa, voi tämän muutoksen seurauksena alkaa kassa kilistä Microsoftin myymälöissä.

Sony is ‘Thinking About Charging’ for PSN – psn – Gizmodo.

Avainsanat: , , , ,