Kodak käy Applen kimppuun patenttiasioissa

Jokunen kuukausi sitten teknologia-alalla kohistiin Nokian päätöksestä käydä Applen kimppuun patenttiasioissa. Nokia kertoi tuolloin yrittäneensä päästä Applen kanssa sopimukseen erinäisistä keskeisistä matkapuhelimiin liittyvistä patenteista, mutta Nokian ketoman mukaan Apple ei ollut halukas sopimaan patenttikiistoja. Pian Nokian esittämän haasteen jälkeen Apple kertoi Nokian vaatineen kohtuuttomia – ja löi patenttikiistoille tyypilliseen tapaan vastakanteen Nokian suuntaan.

Kuten arvata saataa, netin erilaisissa keskusteluissa spekuloitiin (ja spekuloidaan yhä) kumpi yhtiöistä oli oikeassa. Applen kannattajat pitivät Nokian haastetta epätoivoisena vastaiskuna iphonen saavuttamalle suosiolle. Useissa kommentteissa ihmeteltiin myös miksi Nokia haastoi Applen vasta nyt – monta vuotta iPhonen markkinoilletulon jälkeen. Applen vastustajat puolestaan olivat valmiita tuomitsemaan Applen varkaana ja hyväksikäyttäjänä.

Nyt kun Apple vastaan Nokia patenttikohu on hieman laantunut on tarjolla uusi kohu. Nyt kameroistaan ja filmeistään tunnettu Kodak haastaa Applen vastaavanlaiseen taistoon Kodakin omistamista patenteista. Kodak on yrityksenä kärsinyt voimakkaasti kamerateknologian digitalisoitumisesta, mutta pitkään valokuvauksen alalla toimineena yrityksenä, Kodakilla on paksu patenttisalkku. Kodak kertoo vuosia yrittäneensä päästä Applen kanssa sopuun erinäisistä patenteista mitä Apple rikkoo Kodakin mukaan. Kodakin vaateessa mainitaan lisäksi, että useat matkapuhelinyritykset ovat lisensoineet kyseiset patentit Kodakilta, mutta Apple ja RIM eivät ole tähän suostuneet.

Kodakin kerrotaan voittaneen vastaavanlaisen kiistan Samsungin kanssa Joulukuun 17, 2009. Kodak toivoo pääsevänsä samankaltaiseen lopputulokseen Applen ja RIM:in kanssa.

AppleInsider | ITC to investigate Kodak’s complaint against Apple.

Avainsanat: , , , ,