Google Buzz – vastaisku twitterille?

Google Buzz

Google dominoi suvereenisti internetin hakukonemarkkinoita. Suomi on Googlelle kultakaivos hakukonepuolella, sillä täällä ei käytännössä ole kovia kilpailijoita. Bing (Microsoft) ja Yahoo ovat toistaiseksi pysyneet melko näkymättöminä meillä Suomessa.

Mutta kaikkea Googlekaan ei ole onnistunut haalimaan itselleen. Sosiaalinen media / internet on toistaiseksi ollut Googlen Akilleen kantapää – ja sekös harmittaa Googlea. Ihmiset viettävät aikaa netissä enemmän ja enemmän, mutta näyttäisi siltä, että vapaa-ajasta leijonaosa kuluukin erilaisten sosiaalisten palveluiden parissa – palveluiden kuten icr-galleria, twitter, facebook ja niin edelleen. Näillä alueilla Google on joutunut haastajan asemaan, vaikka se hankkikin aikanaan Jaikun. Jaiku päätyi Googlen suunnitelmissa roska-astiaan; päätös mitä luultavasti tällä hetkellä harmitellaan – olihan Jaiku erinomaisen suosittu ja varteenotettava vaihtoehto mm. Twitterille.

Mutta kuten arvata saattaa, Internetjätti ei ole luovuttanut peliä, vaan pistää jatkuvasti paukkuja haastaakseen sosiaalisen median kärkinimet. Googlen uusin vastaisku tässä kisassa on Google Buzz, mikä tuo sosiaaliset lyhytviestit osaksi Gmail sähköpostia.

Pääset ihmettelemään mikä Buzz on muutaman päivän kuluessa, kun palvelu ajetaan kaikille Gmail käyttäjille. Linkin takaa löytyy mm. video mistä selviää tarkemmin mistä Buzz -palvelussa on oikein kyse.

Google Buzz.

Avainsanat: , , , ,