Ikääntyvä väestö kaipaa yksinkertaisempia puhelimia

Tässä vähän vaihtelua teknoblogien uutisointiin. Samsungin teettämä tutkimus paljastaa, että matkapuhelinmarkkinoilla on kysyntää muillekin puhelimille kuin vain hienoimmille, uusimmille ja teknologisesti kehittyneimmille malleille. Suomessa, missä väestö ikääntyy ennätystahtia näyttäisi olevan suuren joukon kysyntä ihan vain peruspuhelimille joilla voi soittaa ja tekstailla. Netti, navigointi ja muut hömpötykset eivät saa kiinnostusta osakseen tässä kasvavassa 40-79 ikäryhmässä.

Matkapuhelinvalmistajien kannalta ongelmallista on, että nämä peruspuhelimet ovat äärimmäisen edullisia valmistaa ja peruspuhelimia myydään jo nyt erittäin halvalla. Voiton tekeminen peruspuhelimilla ei siis ole helpottumaan päin.

Siinä on kuitenkin pähkinä jollekin valmistajalle purtavaksi: Miten tehdä houkutteleva, yksinkertainen peruspuhelin, mistä asiakkaat olisivat valmiita maksamaan vähän premium hintaa. Rahaahan tällä ikääntyvällä väestönosalla on enemmän kuin nuoremmilla, joten ostokyvystä se ei voi jäädä kiinni.

Uutisia Samsungilta.