Sony DSC-S930 digikamera

Lämmöllä muistelen aikaa, kun hankin itselleni ensimmäisen kunnon digipokkarin. Ostin pokkarini Canonin Ixus -pokkarin Singaporesta hintaan 330 euroa. Tuo oli silloin toista sataa euroa halvempi kuin saman mallin halvin hinta Suomessa. Megapixeleitä kamerassa oli kuusi.Tuosta on nyt kulunut ehkä viisi vuotta – ehkä enemmän.

Enää ei tarvitse pokkarista maksaa maltaita, vaan kunnon pokkarin saa jo satasella – tosin megapixelien määrä on tuplaantunut noista ajoista kun isoisä Ixuksen osti. Ixusta voi puolustaa sillä, että se on yhä aivan uskomattoman hyvä kamera. Sen laatuvaikutelma on omaa luokkaansa.

Viime vuoden lopulla hankin toisen pokkarin – en oikein osaa sanoa miksi, mutta tulipahan ostettua; halvalla kun sai. Olympuksen 12 megapixelin pokkari on ihan ok, mutta laatuvaikutelma on jotain ihan muuta kun tuossa Ixuksessa. Mutta niin oli hintakin – tuon Olympuksen kun sai Gigantista avajaistarjouksena hintaan 59 euroa.

Miten nämä hankinnat oikein sitten liittyvät tähän Sonyn kameraan? No siten, että Canon oli kallis, mutta laadukas – Olympus oli halpa, mutta laatuvaikutelmassa oli toivomisen varaa.

Nyt Gigantissa on tämä Sonyn pokkari todella edulliseen 79 euron hintaan. Olisi mielenkiintoista tietää josko Sony on onnistunut pitämään kiinni laatustandardeistaan ja tuottamaan näinkin halvan pokkarin. Vai onko Sony joutunut kilpailun kiristyessä laskemaan laatustandardeja?

Ominaisuuksissa tämä on varsin kilpailukykyinen taskukamera. Tarjolla on 10 megapixeliä (mikä on ihan riittävä lomakuviin), sekä kolmekertainen optinen zoom. Mukana on nykykameroiden tyyliin kasvojentunnistus ja kuvanvakautus, sekä ihan reilu 2.4 tuuman LCD näyttö.

Jos olet tämän Cybershotin onnellinen omistaja – kommentteja arvostetaan -> olisi kiva kuulla onko tämä hintansa arvoinen.

Gigantti – Sony DSC-S930 digikamera.