Olympus E-420 + OBJEKTIIVI 14-42MM + OBJEKTIIVI 40-150MM + AKKU

Olympus E-420

Minulla alkoi vuosi 2010 melkoisella kamerakuumeella. Jostain käsittämättömästä syystä ajatuksissa kalvaa pakonomainen tarve hankkia jonkinlainen kamera millä pääsee tutustumaan ja opettelemaan valokuvaamista ja erityisesti kuvaamisessa olennaisia käsisäätöjä. Mitään varsinaista tarvetta minulla ei tähän ole, tekee vain mieli.

Niinpä käsillä on hankala ongelma: minkä kameran hankkisin. Toisaalta olisi kiva hankkia ensimmäinen järjestelmäkamera, mutta toisaalta tiedän jo etukäteen, että innostukseni kestää noin kuukauden. Olen myös aika varma, että en tule hankkimaan montaa erillistä objektiivia. Niinpä itsetutkiskelun perusteella on kohtuullista arvata, että jos hankin kalliin järjestelmäkameran, tulee yhden kuvan hinnaksi melkoinen.

Onneksi järjestelmäkameroita on melkein joka lähtöön – myös aloittelijoille. Olympus lyö pöytään todella mielenkiintoisen aloittelijan järkkärin. Hinta on Pixmaniassa kohdallaan: 409 euroa, ja mukaan tule peräti kaksi erilaista objektiivia. Jos käy vielä hakemassa hintaseuranta.fi palvelusta alennuskoodin, saa kotiinkuljetuksen melkein ilmaiseksi.

10 megapixelin kennolla varustettu Olympus on muuten täydellinen aloittelijan järkkäri, mutta ilmeisestikin tästä kamerasta puuttuu kuvanvakusominaisuudet kokonaan. Niinpä kolmijalka tulee tämän hankkijalle melkein väkisinkin tarpeeseen. Muuten uskon tämän olevan mitä parahin järkkäri jos haluaa tutustua järjestelmäkameroihin, mutta ei ole ihan varma onko valokuvaus juuri se omin harrastus itselle.

E-420 + OBJEKTIIVI 14-42MM + OBJEKTIIVI 40-150MM + AKKU.