Apple puolustatuu Spotifyta vastaan

apple-lala

Apple näyttäisi lähtevän puolustustaistleuun ruotsalaista Spotifyta vastaan ennen kuin Spotify on edes ehtinyt avata palveluaan USA:ssa.

Lala tomiii siten, että kuka tahansa käyttäjä voi kuunnella minkä tahansa levyn kerran ilman ilmaiseksi. Tämän jälkeen voit ostaa nettisoitto-oikeuden biiseihin 10 sentillä / kappale, tai ostaa itse kappaleen mp3 tiedostona hintaan 79 senttiä kappaleelta.

On varmasti selvää, että Apple ei pyri ostoksella hankkimaan uusia asiakkaita. Mutta se mitä Apple lala:sta saa, on valmiin streaming soittopalvelun. Markkinoita kulovalkean tavoin valloittava Spotify toimii juuri streaming periaatteella, joskin Spotify tarjoaa premium -jäsenilleen mahdollisuuden tallentaa kappaleita myös ns. offline moodiin tietokoneelle tai matkapuhelimeen.

Ostos tuntuisi vahvalta merkiltä siitä, että Apple on huomannut Spotifyn voittokulun ja tiedostaa sen olevan riski digitaalisen musiikin liiketoiminnassa. Lala hankinta antaa Applelle aseet perustaa oma kilpaileva palvelutarjonta ilman, että sitä tarvitse rakentaa alusta lähtien.

via [WSJ confirms Apple purchase of Lala -- Engadget.]

Avainsanat: , , ,