Näin teet parhaat löydöt verkkokaupasta

Taloussanomissa oli aamusta varsin mielenkiintoinen artikkeli elektroniikan (ja muun) ostamisesta amerikkalaisista verkkokaupoista.

Huippuhalpa Dollari houkuttaa ostamaan Yhdysvalloista, ja Talkkarin testien mukaan shoppaaminen saattaa hyvinkin lyödä leiville.

Ulkomailta (siis EU:n ulkopuolelta) tilaavan pitää kuitenkin muistaa, että ostaja on velvollinen maksamaan tullit ja ALV:n tilaamistaan tuotteista. Ainahan voi kuitenkin käydä niin, että tulli ei tilauksiin puutu, joten ostoksesta saattaa tulla entistäkin edullisempi.

Ostajan kannattaa kuitenkin tehdä ostokset siten, että varautuu maksamaan ALV:n (usein 22%, mutta esimerkiksi kirjoissa vain 8%) sekä tullin (joka vaihtelee tuotekohtaisesti). Esimerkiksi digikameroista ei tarvitse maksaa tullia lainkaan, kun taas vaatteista ja asusteista tulli on tyypillisesti korkeampi.

Taloussanomien testin mukaan kaikki valmistajat eivät suostu tai salli toimittaa tuotteitaan Suomeen tai Eurooppaan yhdysvaltalaisista verkkokaupoista. Tähän on usein syynä kyseisten tuotteiden valmistajien halu rajoittaa kauppaa – ja myydä samaa tuotetta EU markkinoille paremmalla katteella; varsin kuluttajaystävällistä siis.

Jos meinaat tehdä jouluostokset ulkomailta, nyt alkaa olla korkea aika ruveta shoppaamaan, sillä kohta alkaa posteissa jouluruuhkat.

via [Taloussanomat].