Applen iPhone käyttäjät vastuussa yli puolesta maailman mobiilista dataliikenteestä

AdMob

Googlen ostama AdMob raportoi kuukausittaisessa mobiilin mainonnan trendejä käsittelevässä raportissaan, että Applen iPhone käyttäjät ovat vastuussa yli 50% mobiilista dataliikenteessä maailmanlaajuisesti. Raportissa käsitellään myös kattavasti raportin kolmossijalla olevia Googlen Android kännyköitä, sekä nelossijalla olevaa RIM:in BlackBerry puhelimia. Kakkossijaa datankantajien listalla pitää Symbian puhelimet, mistä suurin osa on Nokian valmistamia; Nokia ei kuitenkaan ole ainoa valmistaja joka käyttää Symbian käyttöjärjestelmää.

Syyskuusta merkittävimmät muutokset ovat Applen kasvu 43 prosentista tasan 50 prosenttin. Suurin häviäjä löytyy Symbianista, missä osuus putosi 29 prosentista 25 prosenttiin. Android kasvatti osuuttaan 10:stä prosentista 11%:iin. Myös Microsoftin Windows Mobile kärsi takaiskuja ja sen osuus dataliikenteestä putosi kolmeen prosenttiin.

Mikäli vertaillaan vain Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian lukuja, on Applen kasvu vielä kovempaa. Mutta suurin ero näkyy Andoroid puhelimissa, minkä osuus näillä kahdella markkinalla on jopa 17%.

Ehkä mielenkiintoisin yksityiskohta on kuitenin välikatsaus syyskuun lukuihin, mitkä paljastavat, että Motorolan Droid puhelin selitti jopa 25% Android kännyköiden dataliikenteestä. Melkoinen suoritus, jos huomioidaan, että Droid ehti olla myynnissä vain muutaman viikon.

via [AppleInsider ]