Lacie Neil Poulton Network Space 500Gt RJ45 Verkkokiintolevy

Lacie Neil Poulton Netowrk Space 500 gt

Verkkokovalevyt ovat tulevaisuuden juttu; siis enenemissä määrin. Tietenkin osalla porukkaa on ollut jo iät ajat omat pikku verkkopurkit jakamassa mediailoja kodin verkkoon kytkettyihin päätelaitteisiin, kuten xboxiin, ps3:een, tietokoneisiin ja viimeaikoina jopa televisioihin.

Konebox.fi tarjoaa hyvän aloittelijan paketin – eli LaCien verkkokovalevyn, missä on 500 gigatavun kovalevy sisällä, sekä yksi USB liitin. Liittämällä tähän USB liittimeen toisen kovalevyn, saa verkkolevyn kapasiteetin helposti pariin teratavuun. Mutta pitkällehän sitä pääsee jo tuolla 500 gigatavulla. Ja jos tuohon USB liittimeen kytkee digikameran, pitäisi valokuvien tuominen kamerasta verkkolevylle olla helppoa kuin puuron keittäminen.

Jossain kohtaa ehdotin Buffalon Bittorrent asiakasohjelmalla varustettua verkkokovalevyä. Molemmat ovat varmasti hyviä. Ei tuon torrent toiminnallisuuden takia kannata lisähintaa maksaa – torrent ohjelmia on tietokoneelle tarjolla pilvin pimein. Muuten tämä Lacie on ihan vertailukelpoinen tuon Buffalon levyn kanssa. Molemissa on lisäksi iTunes serveri ja UPnP mediaserverit millä onnistuu median jakaminen verkkoon ja yhteensopiviin päätelaitteisiin (esim xbox 360 ja ps3).

Hinta on mielestäni ihan ok 93 euroa. Halvempikin se voisi olla, mutta hintaero pelkkiin USB kovalevyihin on jo siedettävän pieni.

Mielestäni kannattaa melkein ostaa kotiin yksi verkkkokovalevy, vaikka vain 500 gigatavun, kuin uusi teratavun USB kovalevy. Kyllä tuolla verkko-ominaisuudella sen verran lisäarvoa on. Ja kuten sanottu, näitä verkkolevyjä voi helposti laajentaa kytkemällä niihin ihan tavallinen USB kovalevy.


Lacie Neil Poulton Network Space 500Gt RJ45 Verkkokiintolevy – Tallennus – Konebox nettikauppa.

Avainsanat: , ,