Acer eMachines E725 15.6″ T4300 3Gt 250Gt

Acer eMachines E725

Välillä tuntuu, että kannettavien tietokoneiden valmistajat ja kauppiaat ovat unohtaneet minunkaltaiset kuluttajat – siis ihmiset, joille tyyli ei ole kaikki kaikessa, mutta jotka käyttävät tietokonetta paljon ja siksi odottavat koneelta tyydyttävää suorituskykyä ja vielä kohtuulliseen hintaan. Myönnetään, että pyyntö ei ole yksinkertainen, sillä odotusarvona on kaikki herkut, melkein viimeisin teknologia mutta hinnan pitäisi olla houkutteleva. Ainoa missä olen valmis tekemään merkittäviä kompromisseja on tyyli ja muotoilu.

Acerin eMachines sarja on ollut Acerin halpamallisarja, eikä se ole oikein onnistunut vetoamaan minuun muuten kuin hinnoittelunsa puolesta. Tänään kuitenkin bongasin konebox.fi sivuilta Acerin eMachines sarjan koneen missä tuntuisi lähes kaikki olevan kohdallaan – siis kaikki mikä on minulle tärkeää.

Ensinnäkin prosessoriksi on vihdoin sovitettu tuplaydin prosessori. Muistia on valmiiksi asennettuna 3 gigatavua mikä riittää vallan mainiosti. En tutustunut spekseihin ihan niin tarkasti, että tietäisin mikä on maksimimäärä, mutta epäilen, että päivitys onnistuisi ainakin neljään gigaan saakka. Kovalevyksi on sovitettu varsin tyydyttävä 320 gigatavun platta. Näytön tuumakoko on 15.6 ja resoluutio 1600 x 900.

Lisäksi koneessa on seuraavia herkkuja: web kamera, muistikortin lukija ja 5.1 äänikortti.

Suurin puute on näytön kytkennöissä, sillä dvi ja hdmi loistavat poissaolollaan. Näistä melkein tuo hdmi on suurempi harmi, sillä tätänykyä on tietokoneen liittäminen televisioon yleisempää ja mielekkäämpää (esim Youtube, videoiden online vuokraaminen, jne). Akun kesto on tämän kokoluokan (ja hintaluokan) kannettavalle tyypillinen kaksi tuntia. Niinpä tämä ei ole ideaali matkaseuralainen. Mutta jos matkakumppania kaipaa, on syytä varautua jonkinmoiseen lisäinvestointiin.

Luonnollista lie, että tässä ei myöskään ole blu-ray asemaa, vaan pelkkä polttava dvd+cd asema. Myös blu-ray -asemaa kaipaavien on turha toistaiseksi haaveilla alle 700 euron kannettavista.

Ainiin, se hinta – tämä irtoaisi nyt konebox.fi -verkkokaupasta hintaan 429 euroa. Ja tuo 429 ei ole mielestäni kallis hinta ominaisuuksiin nähden.

Käyttöjärjestelmä taitaa olla Windows Vista, mutta uskon, että koneeseen saa Acerin kautta Windows 7 asennusmediat muutamalla kympillä.

Acer eMachines E725 15.6″ T4300 3Gt 250Gt – Kannettavat – Konebox nettikauppa.

Avainsanat: ,