Koss Porta Pro 1 kuulokkeet

Koss Porta Pro 1 kuulokkeet

Koss esitteli Porta Pro kuulokkeet jo vuonna 1984 – eli yli 20 vuotta sitten. Kuulokkeista tuli välittömästi hitti ja klassikko.

Porta Pro:sta on tehty uudempi mallistookin, mutta alkuperäinen design on vain niin hyvä ja ajaton, että turha sitä oli yrittää muuttaa.

Koss tekee perinteisesti kohtuuhintaisia kuulokkeita, missä äänenlaatu on hintaansa nähden hyvä. Kossin perisynti on ollut ylikorostetut bassot, mutta senhän voi korjata joko soittimen taajuuskorjaimella – tai sitten siihen vain tottuu.

Pikkuhiljaa näidenkin kuulokkeiden hinta on alkanut lähestyä kohtuullisuutta. Kun hinta napsahtaa alle 20 euron, voidaan jo puhua halvoista kuulokkeista, mutta tällä hetkellä näyttäisi, että halvimmillaan nämä saa verkkokauppa.com:ista hintaan 24.90 euroa.

Itselläni on nämä Porta Pro kuulokkeet, ja olen ollut varsin tyytyväinen. Kyllä nämä suurimman osan peruskuulokkeista pesee koska vaan. Omani ovat jo muutaman vuoden vanhat, mutta silti täydellisessä iskukunnossa.

Porta Pro malliston erikoisuus (hyvässä mielessä) on mahdollisuus taittaa  nämä varsin pieneen tilaan ja säilyttää ne kuulokkeille tarkoitetussa säilytyspussissa. Valitettavasti tuo mekanismi on hieman huonosti onnistunut minkä seurauksena kuulokkeiden ottaminen pussista pois on usein hankalaa mikäli kuulokkeiden lukitus on päässyt aukeamaan; ja valitettavan usein se todella pääsee aukeamaan. Mielestäni ongelma on kuitenkin enemmän kosmeettinen.

Toinen huomionarvoinen ominaisuus on kuulokkeiden johto, joka on yllättäen riittävän pitkä. Useissa kuulokkeissa tuo kuulokkeiden johto on leikattu niin lyhyeksi, että mikäli musiikkisoitinta ei kanna rintataskussa ei johto tahdo riittää kuulokkeista soittimeen saakka. Tätä ongelmaa ei Porta Pro kuulokkeiden kanssa ole.

11062 – Koss Porta Pro 1 kuu – Verkkokauppa.com.