Aiptek AHD H250 720p

Aiptek AHD H250 720p digivideokamera

Digivideokameran etsijät ohoi! Aiptek on tunnetusti valmistaja joka tuo markkinoille ominaisuuksien kyllästämiä kameroita ja videokameroita, joissa hinta on pystytty pitämään kurissa. Mutta tiettyjä lainalaisuuksia Aiptekaan ei ole voinut muuttaa, niinpä alhaiseen hintaan on päästy tinkimällä hieman laadusta ja materiaaleista – tai ainakin laatuvaikutelmasta. Ei tässä tietenkään voi Aiptekin tuotteita huonolaatuisiksi haukkua, minulla kun ei ole ensikäden kokemusta niistä – olen vain joitain Aiptekin kameroita kaupassa hypistellyt.

Mutta nyt itse asiaan, verkkokauppa.com on lisännyt tarjontaansa varsin houkuttelevantuntuisen Aiptekin videokameran millä saa tallennettua ihan hyvätasoista videota (ei Full HD). Kamerassa ei ole omaa muistia, vaan kuva tallennetaan erilliselle SD/SDHC/MMC muistikortille, mikä on (luonnollisesti) ostettava erikseen. 5 kertainen zoom on ihan säädyllinen, joskaan ei mikään pajatsontyhjentäjä. Se mikä teki minuun vaikutuksen oli still -kuvien pixelimäärät. Parhaimmillaan HD250:llä voi tallentaa 16 megapixelin still kuvia (4608×3456). Tietokoneeseen kamera liitetään USB johdolla (mikään ei estä käyttämästä erillistä muistikortinlukijaa) ja televisioon tämän saa helposti kiinni HDMI johdolla. Mukana tulevasta ohjelmistosta löytyy helppo (?) Youtube tuki, joten lautailuvideot saa muiden pälliseltäväksi muutamalla hiiren napsautuksella.

Hinta on ihan säädyllinen ja kilpailukykyinen 149.90 euroa.

Ostoa harkitsevan kannattaa kuitenkin vielä kerran miettiä haluaako Full HD kameran heti kättelyssä – vai vasta vuoden päästä. Tosin tämä liikkuu siinä hintaluokassa, että uuden kameran hankkiminen ei aiheuta suuria tappiotuntemuksia. Tämä tuntuisi mitä loistavimmalta hankinnalta ihmiselle, joka ei ole ihan varma tykkääkö hän videokuvaamisesta.

Myyntipaketti sisältää kameran lisäksi

  • NP-60 -akun
  • USB kaapelin
  • Virta-adapterin
  • HDMI ja AV -kaapelin
  • Käsihihnan ja ohjelmiston

8145 – Aiptek AHD H250 720p – Verkkokauppa.com.