Western Digital 1TB ulkoinen kiintolevy

Western Digital 1TB ulkoinen kiintolevy

Näinä päivinä median koko kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Tämän päivän tavallisilla pokkareillakin napsitut kuvat ovat kooltaan helposti 5 megatavua ja enemmänkin. Mikäli tallennat videokuvaa, täyttää se kovalevysi vieläkin nopeammin. Kovalevytilan hinta on pudonnut jatkuvasti, niinpä CD levyiltä ripatut mp3 kappaleetkin pakataan hyvin pienellä pakkaussuhteella ja sen seurauksena tiedostokoko senkuin kasvaa.

On tietenkin totta, että tietokoneiden kovalevyt ovat myös kasvaneet jatkuvasti ja kannettavista pienimpiinkin laitetaan jo 160 gigatavun kovalevyjä. Mutta, 160 gigatavua ei ole mahdottoman paljon. Paikallisissa kovaleyvyissä on lisäksi yksi suuri ongelma: ne ovat paikallisia. Niinpä koneen vanhentuessa ne data on tavalla tai toisella siirrettävä toiseen mediaan.

Onneksi USB kovalevyt on keksitty. Gigantilla on tarjolla Western Digitalin USB kovalevy, missä tallennuskapasiteettia on kunnioitettavat 1 Teratavu eli tuhat gigatavua. Hinta on kuitenkin vähintäänkin kohttullinen: 59 euroa.

Luultavasti enempää perusteluita ei kaivatakaan: suosittelen lämpiämästi tämän levyn ostamista, mikäli sinulla on edes orastavaa tilanpuutetta tietokoneesi sisällä.

via Gigantti – Western Digital 1TB ulkoinen kiintolevy.