Packard Bell Dot 10 tuuman minikannettava

Packard Bell dot mini

Olen pariin otteeseen tainnut mainita, että minikannettavien hinnat ovat karanneet käsistä totaalisesti. Tänä päivänä minikannettavasta joutuu maksamaan helposti saman verran kuin kohtuullisen hyvästä 15 tuuman kannettavasta. Minikannettava on vain pienempi ja tehottomampi. Eli valmistajat uskottelevat, että pienestä koosta ja kannettavuudesta kannattaa maksaa huippuhinta. Valitettavasti olen asiasta eri mieltä. Kannettavuus on tietenkin lisäarvo, mutta suurin osa kannettavista ja minikannettavista makaa kuitenkin jossain kirjoituspöydällä, eikä niitä kanneta mihinkään 90% ajasta. Niinpä sitä voi kysyä itseltään, kannattaako tuota 10% kantamisajan takia luopua koneen tehoista.

Kun minikannettavat esiteltiin, oli niiden valtti nimenomaan hinta ja koko. Sen jälkeen on vettä virrannut Vantaanjoessa ja minikannettavien hinnat ovat yrittäneet hilautua lähelle 500 euroa.

Gigantti tarjoaa kuitenkin hintatietoiselle toivonkipinän. Gigantin 10 -vuotis syntymäpäivätarjousten joukosta löytyi erittäin mielenkiintoinen minikannettava hintaan 222 euroa.

Packard Bellin 10 tuumainen näyttäisi sisältävän kaiken mitä kannettavan pitääkin, ja vielä hieman enemmän. 10 tuumainen näyttö taipuu 1024×600 pixelin resoluutioon. Keskusmuistia on koneeseen esiasennettu 1 gigatavu. Kovalevykin on erittäin riittävä 160 gigatavun tilavuudellaan. Verkkoyhteyden voi muodostaa joko langattomaan verkkoon tai verkkojohdolla. Muistikortin lukija helpotta valokuvien siirtämistä kamerasta tietokoneeseen. Lisäherkkuihin kuuluu myös mm. webkamera, VGA liitäntä (mikä on kyllä ihan standardi liitin jopa minikannettavissa) sekä koristeena kakun päällä Windows XP käyttöjärjestelmä.

Sanotaan niin, että jos minulla ei vielä olisi omaa minikannettavaa, kiirehtisin ostoksille tältä istumalta. Henkilökohtaiset kokemukset Packard Bellistä ovat vain positiivisia, joten tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä vain siksi, ettei tunne ao. merkkiä.

via Gigantti – Packard Bell Dot minikannettava.