Yamaha RX-V363 AV-vahvistin, 5 x 105 W

Elokuvafriikkien tarinoiden mukaan äänet ovat vähintään yhtä tärkeitä elokuvanautinnon kannalta kuin kuva. Uskokoon ken tahtoo, joskin teoriaa voi kokeilla omakohtaisesti istumalla sohvan ääreen katsomaan elokuvaa kuulosuojaimet korvilla – tai kuuntelemalla samalla musiikkia kuulokkeilla. Tämä testi kyllä taitaa osoittaa, että ilman ääniä ei leffasta jää juuri mitään käteen. Ei siis ole ihan sama, minkälaisesta rasiasta sitä elokuvien ääniä kuuntelee. Yhtälailla musiikki kuulostaa mukavammalta kunnon vahvistimen kautta kuin mummon gramofonista.

Onneksi kodin viihde-elektroniikka on arkipäiväistynyt niin paljon, että normaalikuluttajakin voi ostaa varsin tyydyttävän vahvistimen ilman puolen vuoden pihistelyä ja säästämistä. Vahvistimien hintahaarukka on melko laaja ja yläraja taitaa olla tuntematon käsite. Sony on perinteinen vahvistinvalmistaja ja on pyrkinyt pitää hintansa korkealla voimakkaan tuotemerkkinsä avulla. Hulluhan ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Yamaha on puolestaan suomalaisille tutumpi moottoripyöristä ja perämoottoreista. Mutta Yamaha on muutakin – ja  yksi niistä muista on varsin varteenotettava vahvistinvalmistaja.

Yamaha RX-V363 etupaneeli

Konebox.fi:llä on listoilla shokkitarjous (ainakin koneboxin itsensä mukaan): Yamaha RX-V363 viritin-vahvistin, missä huikean 5 x 105 Watin tehon seuraksi on sovitettu mm. muutama HDMI liitin. Liittimiä sisään ja ulos on enemmän kuin 50 -luvun puhelinkeskuksessa; tosin yksi liitäntä loistaa poissaolollaan: tähän ei saa kiinni suoraan vanhaa kunnon LP-levysoitinta. Jos et moista omista, tai sinun ei tarvitse liittää sitä enää uuteen vahvistimeen, voi tämä Yamaha olla vastaus juuri sinun tarpeisiin.

Yamaha RX-V363 liitännät

Jos jotain negatiivista pitää oikein hakemalla hakea, niin ehkä se on tuo 5.1 ääni 7.1 sijaan. Mutta toisaalta, kenellä meistä olisi seitsemän tilakaiutinta ja subwoofer? Ei ainakaan minulla.

Ainiin, se kaikkein houkuttelevin juttu tässä kaikessa on hinta: titaaninvärinen komistus irtoaa koneboxin verkkokaupasta melko uskomattomaan 169 euron hintaan. Mikäli et asu Espoossa, kannattaa tämä hyllynkoristus tilata postin kuljettamana. Kuljetus maksaa vain noin 10 euroa ja sillä on työllisyyttä tukeva vaikutus.