Sony Playstation 3, 80 GB @ 349€

Playstation 3Jos “erehdyit” ostamaan Full HD television, mutta yhä päivittelet kuvan huonoutta, tässä on ratkaisu sinulle. Jos haluat nauttia oikeasti Full HD kuvan ilosta ja auvosta, tarvitse myös kuvanlähteeksi jotain suurempiresoluutioista kuin se mitä digiverkkoon työnnetään. Televisiokanavien ongelma on siinä, että ne lähettävät mitä haluavat, ei sitä mitä sinä haluat nähdä. Niinpä ostoslistan kärkipaikoille pitää saada Blu Ray soitin. Tällä hetkellä Blu Ray soittimien hinnat pyörivät jossain 150 ja 200 euron välillä, halvimmillaan. Ei kuitenkaan ole mitään järkeä ostaa pelkkää Blu Ray soitinta. Ostoskoriin kannattaa poimia Playstation 3 – vaikka ei pelaamisesta tykkäisikään.

Playstation 3 sisältää luonnollisesti Blu Ray soittimen, joten erillistä laitetta et sen lisäksi tarvitse nauttiaksesi todellisesta teräväpiirrosta. PS3 tarjoaa kuitenkin Blu Ray ominaisuuden lisäksi muuta herkkua, kuten 80 GB kovalevyn, jonka voi halutessaan vaihtaa suurempaan. Kaikkein teknisimmät voivat asentaa kovalevylle vaikka Linux käyttöjärjestelmän – en vain tiedä miksi. Kovalevylle voit keskittää vaikka koko musiikkikokoelmasi – ellet sitten ole vahingossa ostanut DRM suojattua musiikkia vaikka iTunes verkkokaupasta. (en tosin ole varma soiko tuo DRM suojattu musiikki PS3:ssa – epäilen että ei soi. Paremmin asiaan perehtyneet kommentoikoon).

Niin, ja näiden ominaisuuksien lisäksi PS3:lla voi tosiaan pelata myös pelejä – joko yksin, kaveriporukalla tai vaikka verkossa. PS3 on hyvä tilaisuus päivittää kodin vanha Monopoli tai Trivial Pursuit, ja alkaa pelata perinteisiä pelejä kun 2000 -luvulla on tarkoitus.

Valitettavaa on, että hintakilpailu Playstationin kohdalla on aika rajattua. Toistaiseksi edullisimman diilin löysin verkkokauppa.com:ista, missä tätä vempelettä kaupitellaan hintaan 349 €.

Hintoja vertaileva kuluttaja voi tilata saman laitteen konebox.fi -palvelusta hintaan…. 349 €.

Lisäys (14.08.2009): Verkkokauppa.com ja gigantti.fi myyvät nyt PS3:sta hintaan 339 €. Gigantin tapauksessa on kyse nettikaupan hinnasta – kivijalkamyymälästä noutava joutunee maksamaan hieman ekstraa.