Toshiba Satellite SATL300D242, 15″ kannettava

Toshiba SatelliteKannettavien tieteokoneiden markkina on täynnä tarjontaa joka lähtöön. Halvimmat kannettavat saa minikannettavien kategoriasta alle 300 eurolla – toista ääripäätä edustaa Apple joka valmistaa trendikannettavia joiden hintalaput näyttävät parhaimmillaan lähes 2000 euroa. Jos haet kannettavaa pääsääntöisesti kevyeen kotikäyttöön ei missään tapauksessa kannata maksaa itseään kipeäksi. Kotikäyttöön ja opiskelijan tai koululaisen tarpeisiin riittää vallan mainiosti 15 tuuman peruskannettavat.

Joulun alla voi hintojen odottaa laskevan vielä hieman, mutta tälläkin hetkellä peruskannettavia saa kantaa kaupasta ulos alle 400 euron hintaan. Gigantti tarjoaa nettikaupassaan Toshiban Satellite 15 tuuman kannettavaa kunnioitettavaan 379 euron hintaan.

Tarjolla olevassa Toshibassa on ominaisuudet kohdallaan. AMD:n Sempron prosessori ei ole dual-core, mutta peruskäytössä ei kahta prosessorin ydintä tarvita mihinkään. Muistia on 2 Gt ja kovalevy on 160 Gt kokoinen. Molemmat riittävät vallan mainiosti pyörittämään useita sovelluksia. Raskaaseen pelikäyttöön speksit eivät kenties riitä. Näytön resoluutio on 1280 x 800, mikä on varsin tyydyttävä kannettavassa tietokoneessa. Langaton verkkokortti löytyy, samoin kuin kiinteän verkon kortti. Webcameran avulla sujuu videopuhelut Skypessä. Polttava CD/DVD asema auttaa varmuuskopioinnissa tai elokuvien katselemisessa. Kuuden kennon Litium-ioni akku jaksanee pyörittää komeutta pari tuntia ilman verkkovirtaa. USB portteja löytyy muutama, mutta enempää ei peruskäyttöön tarvitakaan.

Suurin heikkous on tuo AMD:n prosessori – dual-core prosessorit pitäisi olla jo peruskauraa kannettavissa, poislukien minikannettavat. Muilla alueilla ei juuri ole moitittavaa.

Avainsanat: , , , ,