HP COMPAQ MINI CQ110C-1011

HP Compaq Mini cq110c-1011Minikannettavan, tai netbookin, etsijällä ei näinä päivinä ole helppoa. Minikannettavien tulva alkoi vain muutama vuosi sitten, pian sen jälkeen kun Asus esitteli markkinoille oman 701 mallinsa. Tuon jälkeen on minikannettavien markkinoille rynnistänyt joukko tietokonevalmistajia. Yksi perinteisimmistä valmistajista on Compaq:in ostanut HP.

Minikannettavien hinnoittelu on ollut erittäin mielenkiintoista. Alun halpainnostuksen jälkeen minikannettavien hinnat ovat hilautuneet tasaisesti kohti perinteisiä peruskannettavia kohti. Vastaavasti 15 tuuman peruskannettavien hinnat ovat lähes romahtaneet. Niinpä minikannettava ei tyypillisesti ole omistajansa ainoa tietokone.

Koska kyse on harvemmin pääasiallisesta tietokoneesta, ei minikannettavia voi tai kannata arvioida perinteisten kannettavien kriteerein. Itse pidän kaikkein tärkeimpinä ominaisuuksina näytön kokoa ja resoluutiota, akun kestoa, näppäimistön tuntumaa. Tietenkin on olennaista, että koneessa on riittävän paljon tallennuskapasiteettia (kovalevyn koko), muistia ja USB portteja. Langaton verkkokortti on perusjuttu ja nettikamera mukava lisä, joskaan ei pakollinen.

Compaq mini vastaa näihin tarpeisiin erittäin tyydyttävästi. Atom prosessori varmistaa akun kestoa. Lisäksi kuuden kennon akku kestää luonnostaan kolmekennoista pidempään (duh). Gigatavu keskusmuistia ja 160 Gigatavua kovalevytilaa riittävät omissa kategorioissa varsin tyydyttävästi. Käyttöjärjestelmä on tuttu ja turvallinen Windows XP. Liitinosaston lippua pitävät yllä kolme USB porttia ja VGA liitin ulkoista näyttöä varten. Ominaisuuksiin kuuluu myös sisäinen muistikortinlukija, web kamera ja langaton verkkosovitin, perinteisen verkkokortin lisäksi.

OnOff.fi tarjoaa HP:n Compaq mini CQ110C-1011 mallia todella houkuttelevaan 279 euron hintaan. Hintaan pitää lisätä vielä toimituskulut, jolloin hinta jäänee karvan verran alle 300 euroa.

Avainsanat: , , ,