HP 550 15.4″ C550/1GB/160GB Kannettava tietokone

HP 550Verkkokauppa.com on päättänyt uida opiskelijoiden taskuihin ja viedä sieltä viimeisetkin roposet. Tarjolla on nimittäin äärimmäisen houkutteleva peruskannettava, joka vastaa takuuvarmasti opiskelutarpeisiin. Eikä tämä laite ole pelkästään opiskelijoille, vaan yhtä lailla kelvollinen kodin peruskannettavaksi – tai vaikka mökille vietäväksi.

HP:n 550 15.4 tuuman näytöllä sisältää kaikki tarpeelliset perusominaisuudet vaikka dokumenttien käsittelyyn, nettisurffaamiseen ja muuhun kotikäyttöön. Pelikoneeksi tästä tuskin on; mutta pelaaminen on muutenkin siirtynyt konsolien puolelle, joten miksi ruveta kilpavarusteluun kannettavassa, kun huippuosien hinnalla saa peruskannettavan ja hyvän pelikonsolin? Tätä kannettavaa kannattelevat 15 tuuman näyttö, 1 Gigatavu muistia, 2 Gigahertzin Intelin suoritin (ei dual-core). Kovalevytilasta eivät asiat myöskään jää kiinni sillä koneen sisään on sovitettu 160 Gigan kovalevy. Verkkokortti löytyy luonnollisesti kiinteään verkkoon ja langattomaan verkkoon. Käyttöjärjestelmä on Windows Vista Home Basic – tehokäyttäjän kannattaa korvata Vista luonnollisesti Linux Ubuntu jakelulla.

Jos muistin määrä huolestuttaa, niin laajentaminen on mahdollista, ja muistien ollessa edullisia, ei laajentaminenkaan nosta kokonaishintaa merkittävästi.

Tämän koneen ominaisuudet eivät ole ne mikä kunnioituksen herättää. Hinta sen sijaan on: verkkokauppa.com tarjoaa tätä kannettavaa hintaan 300 euroa.

Avainsanat: ,